Search
Search

Zakaj vrt

Kako se lotiti priprav in kdaj? Na kaj moram paziti? Koga lahko vprašam za nasvete?

Kako začeti

Sledite preprostim korakom in upoštevajte nasvete, ki zadevajo vrt in vrtnarjenje.

Naredi svoj vrt

Obiščite svoj obstoječi vrt ali ustvarite novega.

Aktualno

 • Zeliščna delavnica Urban Jungle
  21.10.2016
  Hladni in deževni jesenski dnevi so preselili naše delo z vrta v kuhinjo. Tako imamo sveža zelišča vse do pomladi. Je pa potrebno tudi poskrbeti za njih z mesečnim dognojevanjem s tekočim naravnim gnojilom iz morskih alg Urban Jungle tekoče organsko gnojilo. Z vsemi nabranimi zelišči z vrta, visokih gred in posod pa si pripravimo zeliščno sol, kar je bila tudi tema delavnice v trgovini Kul Kul v Ljubljani.
 • Moderna zelenjava
  19.10.2016
  Podnebje se spreminja zelo hitro in z opaznimi spremembami. Zato nas presenečajo: zmrzali, toča, nenadne ohladitve ali nepredvidljive, močne padavine. Vse to pa ima posledice pri pridelku na našem vrtu. Vsi občudujemo in vzgajamo stare ali celo avtohtone sorte različnih vrtnin, a kaj ko nam vreme zagode in je pridelek slabši ali ga sploh ni. Nekakšno rešitev lahko iščemo v hibridih – križancih, ki s svojimi lastnostmi predstavljajo večje možnosti za dober pridelek.
 • Obnova grmovnic v jeseni
  12.10.2016
  Jesen je čas za obnovo in temeljito rez nekaterih grmovnic. Pri ostalih pa samo odstranimo odmrle, bolne in suhe veje. Take veje so bolj krhke od živih, zato obstaja nevarnost, da bi se ob zimski zmrzali, snegu in vetru zlomile in s tem poškodovale grm.