Search
Search

Zakaj vrt

Kako se lotiti priprav in kdaj? Na kaj moram paziti? Koga lahko vprašam za nasvete?

Kako začeti

Sledite preprostim korakom in upoštevajte nasvete, ki zadevajo vrt in vrtnarjenje.

Naredi svoj vrt

Obiščite svoj obstoječi vrt ali ustvarite novega.

Aktualno

 • Do kdaj lahko pustimo različne vrtnine na vrtu
  21.09.2016
  Vrtnine se glede na odpornost proti mrazu med seboj zelo razlikujejo. Najbolj so občutljive različne plodovke, zato jih praviloma do konca septembra poberemo. Najbolj trpežne pa so kapusnice, motovilec, kitajska listnata zelenjava in tudi nekatere korenovke.
 • Čebulnice v lončkih za cvetočo pomlad
  14.09.2016
  Cvetoče spomladanske čebulnice v lončkih so prijetna popestritev balkona, terase in tudi vrta. Prednost lončkov je, da jih lahko, ko rožice odcvetijo, umaknemo s področja, izpostavljenega pogledom. Še bolje pa je, če čebulnice kombiniramo z drugimi rastlinami, ki bodo v vsakem letnem času popestrile videz vrta ali balkona.
 • Sušeni paradižnik in paprika
  08.09.2016
  Pri ohranjanju zdravja so si že naši predniki pomagali z zdravim načinom življenja. Tega v celoti ni moč upoštevati, če pa imamo košček svojega vrta, si lahko privoščimo več zdrave hrane. Vedno je sveža pri roki, brez dolge kilometrine, raznih dodatkov za lep videz in vzdržljivost. Če pa imamo srečo, si lahko pridelamo doma tudi ozimnico. Če v shrambi nimamo veliko prostora, se zelo obnese sušenje zelenjave, saj s tem ohranimo okus, barvo in vse vitamine ter minerale.